Bästa handbehandlingar – Håll din hud mjuk och skyddad Bästa handbehandlingar – Håll din hud mjuk och skyddad

Handbehandlingar är a och o för att hålla din hud mjuk och skyddad. Att ha välskötta och välvårdade händer är en nödvändighet för att undvika framtida skador och att få en attraktiv, sund och sammetslena hud. För alla som regelbundet upplever torra, spruckna eller trötta händer, eller för dem som rutinmässigt åtar sig ta hand om sin hud, är handbehandlingar ett måste.

Här har vi samlat ihop de bästa handbehandlingarna du kan utföra för att få din hud i toppform:

Exfoliering

är processen att ta bort de döda hudcellerna från huden. Syftet med exfoliering är att ta bort yttre, grova hudceller och hjälpa nya hudceller att växa fram. Det är ett mycket effektivt sätt att förbättra hudens ljusa, långsiktiga utseende. För att få en jämnare hudton och förhindra ålderstecken, rekommenderas regelbunden exfoliering. Välj mellan mjukgörande och djuprengörande exfolieringsprodukter som formulerats specifikt för händer och naglar.

Fuktighetskräm

Fuktgivande produkter är avgörande för att förhindra torrhet och för att lämna händerna lena, mjuka och skyddade. Se till att applikera en fuktgivande handkräm dagligen för att förhindra att huden blir torr och sprucken. För att få bästa resultat, massera in krämen på torra, rengjorda händer efter ett varmt bad eller handtvätt. Oavsett om du föredrar lätta oljor eller tjocka skikt, se till att alltid ha en fuktgivande handkräm nära dig.

Öronljusbehandlingar

Öronljusbehandlingar har ett brett spektrum av hudfördelar. Avkopplande och helande, öronljusbehandlingar kan förbättra hudens elasticitet och mjukhet och vidmakthålla dina händer ungdomliga. Varje öronljusprocedur stimulerar blodcirkulationen, lugnar stress och kan ta bort hudåldrandets tecken. Samma ämnen som sublimeras är effektiva för att lindra akne, klåda, torrhet, rodnad och irriterad hud. Efter återställande av dessa ämnen kan du skydda och förnya din hud och behålla ungdomliga och energi.

Mansukurer

Mansukurer är ett utmärkt sätt att ta hand om dina händer. Ferulsyra, som finns naturligt i vissa kryddor, till exempel kanel och ingefära, är effektiv för att behandla och skydda händerna. Manikyr kan också återfukta huden och förbättra dess lyster. Manikyrbehandlingar frigör endorfiner som eliminerar stress, förbättrar cirkulationen och ger en stärkande effekt på händerna. Varje manikyrbehandling består av följande: rengöring, buffring, polering, filning, hydratisering och Applicera färg eller lack.

Handskrubb

Handskrubb är en effektiv procedur som ökar blodcirkulationen och eliminerar torrhet och mörka fläckar. En säker och naturlig handskrubb är ett smart sätt att förnya och stärka händerna, och återställa hudens riktiga pigment. För det första, stät en behandlingstid på 15-20 minuter. Applicera handskrubb i lätta cirkulära rörelser över händerna. Massera sedan försiktigt dina händer med fuktiga finger, tvätta sedan försiktigt med varmt vatten och applicera en närande handkräm när du är klar. En skrubbians är avsedd för att användas ett par gånger i veckan – vanligtvis exfolierar det försiktigt huden, återställer hudens elasticitet, lyster och mjukhet.

Hudvårdsprodukter

Köp endast hudvårdsprodukter som är både effektiva och hållbara. Leta efter specifika produkter som är utformade för att förbättra hudens fasthet, elasticitet, teint och andra tecken på åldrande. Välj en produkt som är specialdesignad för att återfukta och närma åldrad hud, en som hjälper till att minska skador orsakade av det yttre miljön. Försök att sikta på produkter som är baserade på naturliga ingredienser och är dermatologiskt testade.

Följande naturliga ingredienser är effektiva för att förhindra hudtorrhet:

– Lanolin: stimulerar hudregenerering
– Avokadoolja: går in i hudens djupt liggande struktur för att återfukta
– Sheaolja: rengör huden utan att torka ut den
– Jojobafröolja: ger fukt och skyddar huden
– Kamomillextrakt: lugnar hudirritation och lugnar rodnad och klåda

Tips för hudvård

Här är några enkla men effektiva tips för att ta hand om dina händer:

– Undvik att tvätta händerna med tvål för ofta. Abrasivtvål torkar ut huden. Tvätta händerna lätt med ljummet vatten och lägg sedan på en näringsgivande handkräm.

– Försök att undvika direkt solskada på händerna. Använd en solskyddskräm till händerna och ansiktet när du exponeras för direkt solljus.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel
0 delningar