Gå inte sönder! Vilka är de bästa kurerna för sköra naglar?

Naglar lever inte ett lätt liv… Vi fortsätter att utsätta dom för skada, och det är inte bara mekaniska skador som de riskerar att få. Varför går naglar sönder? Hur håller vi naglar och nagelband friska? Gå inte sönder! Läs vidare för att lära dig om mina sätt för att hålla naglar och nagerlband friska.

Vad är orsakerna till att naglar går sönder?

Vi är medvetna om att orsaken till att våra naglar går sönder är bristen på nagelvård eller underhåll av naglarna…men det stämmer inte. Det är nämligen bara en droppe i havet: det finns många saker som kan göra naglarna sämre:

 • genetisk mottaglighet.
 • väderförhållanden (värme, fuktighet, kyla, torr luft).
 • kost som innehåller för lite zink, järn, kisel, vitamin B.
 • att händer och naglar inte får tillräckligt med fukt.
 • opassande nagelfil, fel ifyllningsteknik.
 • acetonbaserade nagellackborttagare.
 • för lång blötläggning av naglar i vatten.
 • tvättmedel och kemikalier.

Mitt sätt att få vackra naglar på

Bästa maten för friska naglar

Daglig kost påverkar vår hud, hår och naglar. Ser jag att mina naglar blir värre så är det ett tecken på att min kost saknar produkter som är rika på zink och järn – de har en positiv effekt på naglar såväl som på håret och huden. Andra nödvändiga ämnen inkluderar vitamin A, E, B1, B2, B3, B9 samt magnesium, fosfor och mangan.

Därför så bör du äta solrosfrön, pumpafrön, sesam, vallmo och torkad frukt. Dessutom så är spannmål, ägg och baljväxter en rik källa på vitamin B medan kakao har gott om magnesium och järn. Du bör också äta magert kött, fet fisk och naturligtvis – och jag vet att du redan har hört detta tusentals gånger – dricka minst en halv liter vatten per dag. Nässlor och fräkenväxt har också riktigt bra fördelar för naglarna, samt att de förbättrar skicket på håret.

Manikyr för att få de vackraste naglarna någonsin

Kan manikyr orsaka skador på naglarna? Det kan den om den görs felaktigt så kom ihåg att följa dessa regler:

 • blötlägg aldrig naglarna för mycket i vatten
 • fila naglarna i en och samma riktning för att undvika klyvning
 • använd alltid en passande nagelfil – antingen glas eller papper
 • Applicera ALLTID ett balsam innan nagellacket
 • använd regelbundet stärkande, balsamerande och närande nagelprodukter

De bästa produkterna för friska, starka och fina naglar

En hälsosam kost är inte tillräckligt. Vilken kosmetika ska du använda för att få naglarna smala och vackra? Oljor och fuktgivande krämer är bra, och helst i små tuber som du alltid kan ha nära till hands. Mina egna favoriter är naturliga oljor som förstärker mina naglar. Naturligtvis kan du även köpa en färdiggjord olja för nagelvård (vissa av dem ser väldigt charmiga ut med tre lager eller delar av blommor i), men tro mig, en vanlig kallpressad olja är mer än tillräckligt. Jojoba är mitt favoritval.

Ett annat bra val är krämer utformade för nagel- och nagelbandsvård. De har ofta en form av oljor. Avon kräm är min favorit – den gör naglarna starkare och de torra nagelbanden? Borta!

Skyddande handskar för friska naglar och händer

Handskar skyddar dina händer och naglar från de skadliga effekterna från utomstående faktorer – använd latexhandskar för att skydda händerna mot tvättmedel och kom ihåg att använda handskar på vintern för att skydda dem från köld. Du kommer se att dina naglar förändras till det bättre. Jag började ta på mig handskar för att skydda mina mot diskmedel och mina händer har blivit mycket vackrare sedan dess.

Hur tar man hand om nagelbanden?

Bortsett från naglarna så påverkar även nagelbanden utseendet på dina händer. Hur håller du dem i form? Olja och nagelbandskräm är en perfekt kombination för mig, samt att jag använder ett trick efter jag duschat – då gnider jag nagelbanden med en handduk för att hindra dem från att växa.

Och vad säger du? Hur håller du dina naglar och nagelband friska? Snälla berätta för mig! 🙂

Etiketter:, , , ,

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar