Gel manikyr hemma (steg för steg instruktioner)

GEL MANIKYR HEMMA? Det är lätt! Det blir dessutom ännu lättare efter jag berättat för dig om vad du måste ha för att göra dina egna gel naglar.

Mitt äventyr med gel manikyr började för ungefär ett år sedan. Först köpta jag en LED lampa, ett gel nagellack en 2-i-1 topplack och en primer. Jag hade förstås inte alla nödvändiga acessoarer men jag provade iallafall och… effekten blev ganska bra! Ju mer jag gjorde det, desto mer villa jag fortsätta så jag började lära mig, läste om det och köpte nya produkter.

Nu kan jag med självsäkerhet säga att inte många andra tjejer kan lika mycket om gel manikyr som jag. Och eftersom ni fortsätter att fråga mig hur man gör en gel manikyr hemma, så ska jag med glädje visa her vad jag kan. Här är en guide för dig. 🙂

Gel naglar hemma. Är det svårt?

Det är riktigt enkelt, tro mig! Gel manikyr är lätt att göra och ni kommer alla kunna göra det utan ansträngning. Ni behöver inte heller hundratals nagellack som nagelspecialister har. 2-3 favorit färger räcker. Det viktigaste är att du väljer produkter av hög kvalitet som varar länge och är lätta att använda. Och då menar jag inte bara nagellacket.

Vad behöver du för att göra en långvarig gel manikyr hemma? Jag föreslåt att du använder några fler produkter än jag gjorde som nybörjare.

Gel naglar – det du måste ha

  • Nagellack – en neutral färg (t.ex. nude eller pulverrosa) är ett bra val för nybörjare. Varför? För att misstag inte syns lika bra med dessa. Du behöver heller inte skapa invecklade designer eller blanda färger som nybörjade och behöver därför inte många produkter.
  • Bas och topplack – du kan använda en 2-i-1 produkt men jag föreslår att du skaffar två separata kosmetika eftersom de har olika uppgifter: primer förbereder naglarna för gelen och hårdnar nagelplattan medans topplacket ger fäste och glans.
  • LED lampa – eller UV lampa (tänk på! att UV strålning är skadlig även då den genereras av en lampa), för att torka och stelna lacken och ge glans.
  • Rengörare och luddfria våtservetter – dom gör det lätt att få på ett lager av nagellack och ta bort den feta ytan, utan att lämna oönskat ludd.
  • Andra accessoarer – allt som hjälper till med att förbereda naglarna och göra gel manikyren på rätt sätt: pappersfilar, buffer blocks, nagelklippare, nagelbandspusher, olja för nagelbanden, osv.

Vilka gel nagellack ska man välja?

Jag rekommenderar Semilac nagellack, eller NeoNails. Dom har aldrig svikit migm samt att de varar länge, är lätta att applicera och fungerar med de flesta LED och UV lampor. Jag tycker din första upplevelse med gel manikyr bör börja med bra produkter för att undvika onödiga frustrationer.

Om du lider av allergier så bör du kolla in en aning dyrare men väldigt bra formaldehyd-fria nagellack från Cuccio.

Hur gör man gel naglar hemma steg för steg?

Nu komemr bi till den viktigaste delen om inlägget – instrukltionerna om hur man utför gel manikyr hemma. Proceduren må vara enkel, men jag har delat upp den i punkter eftersom detaljerna är viktiga.

Steg 1 Förbered naglarna

Gel manikyr börjar med en vanlig förberedelse av naglarna. Du måste klippa och ta bort nagelbanden samt göra naglarna kortare om det behövs. Vid detta steget tar du även en nagelfil och ger naglarna den formen du vill ha. Mandelformen har varit min favorit den senaste tiden.

Steg 2 Matta av och rengör naglarna

Nästa steg är att matta av nagelplattan med en buffer. Du behöver inte använda dig av mycket tryck – för du vill  ju inte slita av nageln, eller hur? Du bör sikta in dig på att få en lagom matt effekt. Sen så använder du din rengörare för att tvätta bort dammet. Steg 2 är väldigt viktigt eftersom det får lacken att sätta sig fast bättre i nagelplattan så manikyren håller längre.

Steg 3 Applicera baslacket och låt det stelna

Innan du applicerar på färgen så behöver du en bas. Stryk ett tunt lager med primer över nageln och låt det stelna under lampan – se hur lång tid det ska ta i produktens broshyr (30-60 sekunder).

Steg 4 Applicera två lager av nagellack och låt de stelna

Detta steget är det viktigaste eftersom det äntligen får dina naglar att se fina ut. Applicera första lagret av din nagellack – se till att det är tunnt och oroa dig inte om det inte helt täcker nagelplattan. Efter det stelnat under lampan (30-60 sekunder) så applicerar du det andra lagret – även detta tunnt – och stelnar det igen. Om du vill skapa några designer behöver du göra det innan du stelnar nagellacken.

Steg 5 Applicera ett topplager och stelna det

När du fått till din perfekta look så kan du avsluta manikyren – applicera ett tunnt topplager och stelna det under lampan.

Steg 6 Gör rent nagelytan och ge näring åt huden

Till sist så använder du en rengörare åter igen för att få bort det feta lagret som kan finnas kvar efter nagellacket stelnat. Detta är även ett bra tillfälle att balsamera nagelbanden med en färdig produkt eller naturlig olja (jag använder arganolja eller sheasmör).

Klart! Var vacker! Det är lätt! 🙂

Etiketter:, , ,

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar