Guide för fantastiska händer: Mina idéer för att hantera nagelrötter och nagelband

Hej Tjejer,

Har ni problem med nagelrötter och nagelband? Alla vet faktiskt inte hur man fixar dessa saker. men vet du vad? Det visste inte jag heller förut.

Det går inte att förneka att huden runt våra naglar alltid är utsatt för skador och torka som orsakas av de miljontals aktiviteter som vi utför med händerna. Alla, till och med vanliga dagliga aktiviteter skadar dom. Så hur tar vi hand om nagelrötter och huden runt fingrarna? Läs om mina beprövade idéer för att fixa nagelband och nagelrötter.

Vad är orsaken till nagelrötter?

Det finns många orsaker som kan leda till nagelrötter. En del av dem är kopplade till om man har en viss ockupation och det finns inte mycket att göra åt en sådan situtation. Däremot finns det vissa saker som vi kan försöka undvika så vi kan njuta av fantastiska händer. Därför listar jag de vanligaste orsakerna till nagelrötter som var och en av oss bör undvika:

  • oregelbunden och otillräcklig handvård
  • felaktig manikyr, som för ofta och för djup borttagning av nagelband
  • naglarna utsätts ofta för tvättmedel
  • utsätts för extrema temperaturer (stekande varmt och isande kyla) och stark vind
  • gör disken utan handskar
  • olika hudsjukdomar (t.ex. allergier, atopisk dermatit, eksem)

Hur tar man hand om nagelrötter?

Låt mig först påpeka det uppenbara: att regelbundenhet är det viktigaste. Och då jag säger detta så menar jag inte bara regelbunden applicering av krämer. Att vara systematisk innebär också att du gör regelbunden manikyr som inkluderar behandling av nagelbanden och huden runt naglarna med näringsgivande preparat. Vilka? Det ska jag berätta om ett ögonblick.

Hur tar jag hand om huden runt mina naglar? Jag gör mitt bästa för att äta hälsosam kost och dricka mycket vatten. Dessutom använder jag handkräm efter varje handtvätt (jag har den också på mina naglar). Lita på mig, att bibehålla en balanserad kost är kärnan i ett friskt hudutseende.

Det finns en annan sak jag vill nämna. Jag är nämligen medveten om att händer, naglar och nagelband reagerar negativt på rengöringsmedel och därför skyddar jag alltid händerna med handskar varje gång jag städar och även innan jag går ut när väderförhållandet utanför är dåligt.

Mina idéer och fantastiska produkter som tar hand om nagelrötter och nagelband

Nagelbandsborttagare

En gång i veckan blötlägger jag mina naglar i ljummet vatten i 5-10 minuter. Sedan använder jag en nagelbandborttagare. Jag har enegtligen inte ett favoritpreparat som jag använder för att bli av med nagelbanden, men hittills så är jag ganska nöjd med Sally Hansen. Efter några minuter trycker jag bak nagelbanden med ett speciellt manikyrverktyg i trä (en s.k. nagelbandspusher). Naturligtvis kan du också använda nagelbandstyckor eftersom det är lätt att klippa av nagelbanden när de är mjuka. Sist så gnuggar jag in en naturlig olja i mina naglar och huden runt dem.

Nagelbandskräm

Ja, det finns faktiskt en sådan sak som nagelbandskräm men du måste veta vilken du ska välja. För mig finns det bara en nagelbandskräm som är värd att tänka på och den säljs av Avon. Den är bäst! Det finns ingen annan liknande produkt som ger dig den sortens effekter. Vid regelbunden användning får den nagelbanden att försvinna helt! Så du får snygga naglar! Jag rekommenderar dig helhjärtat att prova denna produkten, och när du gör det, skriv en kommentar coh berätta om den funkar för dig också-  Jag ser denna kosmetika som en obligatoriskt del i min skönhetsrutin på kvällen. Jag applicerar den på mina rena händer och går till sängs med en gång. Och du bör naturligtbis inte tvätta händerna efteråt eftersom du på detta sätt tar bort nagelbandskrämen.

Hembehandlingar för torra nagelrötter

Jag älskar dessa hembehandlingar, särskilt att blötlägga händerna med varm naturlig olja (t.ex. avokado eller ricinolja) som blandas med en sked citronsaft. Detta får mina händer att slappna av på et otroligt bra sätt. Jag doppar fingrarna i varm naturlig olja i 10 eller 15 minuter. Faktiskt så har jag en annan idé för dig att prova också. Ibland så kan du blötlägga händerna i ett varmt mjölkbad blandat med honung. Denna mjölkaktiga behandling har fuktgivande och mjukgörande effekter. Det hjälper dig inte bara att ta hand om nagelbanden (du kan trycka bak dem senare) utan hela händerna. Faktiskt så behöver du bara göra denna hemmabehandligen en gång själv så märker du hur mjuka och vackra dina händer blir.

Nattlig behandling för nagelrötter på händerna

Natten verkar vara en bra tid att effektivt förnya sina händer på. Med denna behandling får du intensiv vård inte bara för huden runt naglarna utan också huden på händerna. När allt kommer omkring så absorberar huden näringsämnen snabbare och transporterar dem djupare på natten och det är just färför som jag gnider in händerna antingen med en kräm eller naturlig olja och tar på tjocka boullshandskar innan jag ska lägga mig. Vad ådstakommer jag med detta? Jo, nagelrötterna börjar försvinna och min hud blir slät och återfuktad.

Vilka sätt använder du dig av för att ta hand om dina händer? Hur hanterar du nagelrötter och nagelband? Jag skulle gärna vilja höra om dina behandlingar som du gör hemma.

Etiketter:, , , , , , ,

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar