Så skyddar du din hud från solen

Solens strålar har en mångsidig inverkan på vår hud. Vitamin D-produktion är oundgänglig för normal hälsa, men överdrivet UV-ljus kan skada och försämra huden. För att njuta av maximal hälsa och skydda huden bör du ägna lite tid åt att lära dig hur du skyddar din hud från solen.

Använd solskyddsfaktor

Välj ett solskydd med en hög SPF (solskyddsproduktfaktor) som är timmar varar så att du kan bli skyddad lång tid. För att skydda huden ordentligt från solen, även om du inte kommer att exponeras för lång tid, bör du använda solskydd som är mindre än SPF 15. Om du kommer att utsättas för solljus under längre tid, använd en solskyddsfaktor på åtminstone SPF 30 för att ge optimal skydd mot hudskador. Använd alltid solskyddsfaktor som är anpassad för din hudtyp.

Använd återfuktande produkter

Undvik att använda produkter som innehåller tvål på dagen, eftersom de kan torka ut din hud. I stället för att tvätta ansiktet med tvål, använd en helt naturlig återfuktande. Detta hjälper till att bevara fuktnivån i området. Du bör också återfukta huden efter att du har tvättat den, så att det inte torkar ut.

Håll dig borta från solljuset när det är som starkast

Undvik att vara utomhus från 10 till 16 när solen är som starkast. Under denna period är det ett bra sätt att skydda huden från skadlig UV-strålning. Försök att vistas i skugga där solen inte träffer direkt. Detta skyddar din hud.

Klä dig i luftiga kläder

För att skydda huden från solen bör du välja lätta och luftiga kläder som skyddar och även täcker huden bra. Långa byxor och långärmade skjortor är utmärkta, eftersom de ger bättre skydd mot UV-strålarna. För extra skydd kan du bära en hatt som skyddar ditt ansikte och håret mot solljus.

Ät och drick rätt mat

En bra kost är ett enkelt sätt att skydda huden från solen. Dessa matvaror innehåller de antioxidanter som hjälper till att skydda huden från UV-strålar. Förutom dessa antioxidantrik kost, öka ditt intag av vätska, som hjälper hudcellerna att reparera sig efter UV-skador. Utöver detta bör du också öka ditt intag av naturliga färgämnen, som är avgörande för att förhindra förlust av fukt.

Gör regelbundna skönhetsbehandlingar

Regelbundna skönhetsbehandlingar hjälper till att skapa ett skyddande fettlager över huden. De är utformade för att återfukta, lugna, skydda och återuppliva huden. Utsätt inte huden för solen direkt efter skönhetsbehandlingen och undvik att använda smink förrän 3 till 4 timmar efter behandlingen. Denna lilla försiktighet hjälper till att skydda huden.

Tillämpa makeup rätt

Innan du applicerar din makeup, kom ihåg att du absolut must rengöra huden. Makeup som har putats verkar som en skyddande barriär mot UV-ljus, men det ger inte ett fullständigt skydd. För att ytterligare skydda huden måste du använda ett lager av solskydd med ett högt SPF.

Sluta inte med att ta hänsyn

Om du håller dessa enkla tips i åtanke är du på väg att skydda din hud från solens skadliga strålar. Titta aldrig ned på försiktighetsåtgärder som är nödvändiga för att förhindra hudskador. Att ta hand om huden betyder att följa dessa tips så att du ser bättre ut och känner dig bättre.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel
0 delningar