Hur blir man av med pormaskar? Mina pålitliga metoder för rengöring 

Jag måste erkänna att innan jag tog kosmetologiklasser, hade jag ingen aning om att problemet med orenad hud påverkar så många människor. Nästan alla kvinnor, oavsett typ av hud (oljig, torr eller kombination), använder en mängd olika sätt att bli av med täppta porer. Slutsats?

Vi har alla behov av att veta pålitliga och effektiva sätt att rengöra huden noggrant.

Ur min egen erfarenhet vet jag att allt beror på våra behov, vår hudtyp och känsligheten för olika ingredienser. För vissa kommer den helt nya masken att göra underverk och för andra kommer det inte att avlägsna föroreningar, tvärtom, det kommer att orsaka irritation. Allting handlar om individuell preferens. Det är därför:

Jag presenterar mitt beprövade, effektiva (åtminstone för mig), billiga sätt du kan testa själv för att rengöra ditt ansikte mot pormaskar  🙂

För att verkligen veta hur man ska hantera problemet måste man veta vad man verkligen kämpar med. Pormaskar (täppt porer) är föroreningar som täpper hårsäckarna. Var kommer de ifrån? Till exempel orsakas de av överskott av sebumsekretion, som i kombination med föroreningar från omgivningen och döda hudceller skapar en mörk, ful och äcklig primär på huden.

MINA SÄTT ATT TA BORT PORMASKAR

Skrub som något förebyggande

Det kan låta som en fras som kopieras från boken, men jag fick reda på att detta verkligen är sant. Det viktigaste är förebyggande åtgärder. Vi måste göra allt för att förhindra problemet och behöver inte bekämpa det senare. I mitt fall märkte jag ett lägre antal fula pormaskar efter att jag började exfoliera min hud regelbundet. Ibland väljer jag de färdiga scrubs som finns på apoteket, men oftare gör jag dem själv. Jag blandar Kokosolja, Mandelolja eller Jojobaolja med grovt socker och gör hemlagad sockerscrub. Inga föroreningar – inga täppt porer! 🙂

Masker och Patchar 

Jag bara älskar att använda dem! De kommer i olika former, vi kan köpa dem eller göra dem själva. Det är mycket viktigt att de innehåller aktivt kol – en ingrediens som renar huden noggrant. Japanska svarta ansiktsmasker har blivit populära på sistone. Men du måste vara försiktig när du använder dem – de kan irritera. Jag rekommenderar också näspatchar. Du blöter dem bara och håller de vid din näsa (det är där de flesta pormaskar syns). Efter det blir det helt torrt, sköljer vi det bara av huden tillsammans med föroreningarna. De innehåller också kol, men är mer skonsam mot huden och billigare.

Du kan dock göra en hemlagad ansiktsrengöring. Det är väldigt lätt, använd helt enkelt aktivt kol (tillgängligt i alla apotek) och kombinera det med en olja. En annan bra idé är att använda piskad äggvita med en citron- eller tranbärsjuice eller infusion av linfrö som appliceras efter kylning till problemområdena.

Gillar du mina idéer? Snälla låt mig veta! 🙂

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar