Hur räddar du skadade naglar? De tre bästa idéerna

Något dåligt har hänt mina naglar den senaste tiden. Förutom slitna nagelplattor så har jag märkt att jag har dessa otäcka nagelrötter… Om du känner igen dig i mina problem så borde du klicka gilla på mitt inlägg. Jag ska berätta flr dig hur du räddar skadade naglar och läker dom på ett rätt snabbt sätt.

Jag tycker om då mina naglar ser fina ut då jag är medveten om att andra ofta dömer andra baserat på hur deras händer ser ut. Detta gäller inte bara i situationer då du hälsar på någon för första gågen, det finns även andra tillfällen då personer får en närmare titt på dina händer. Det jag försöker säga är att våra händer alltid syns och därför borde vi se till att de ser fina ut oavsett vad för situation vi befinner oss i.

Och det är just här som problemen dyker upp… för det finns flera saker som kan påverka useendet på våra händer negativt, samt även våra naglar.

De vanligaste orsakerna för skadade naglar:

 • de är ofta i kontakt med rengöringsmedel
 • användandet av nagellacksborttagning som innehåller aceton
 • att färga naglarna med naggellack av låg kvalitet
 • att lämna gel manikyr på för länge
 • att inte ta bort gel manikyren på rätt sätt
 • brist på vitaminer och andra nödvändiga näringsämnen
 • allmänna sjukdommar
 • hormonsvängningar

I mitt fall så blir mina naglar skadade mest över vintern. Jag är säker på att det beror på de dåliga väderförhållandena i kombination med att jag inte får i mig tillräckligt med näring. Konsekvensen blir att mina naglar blir svagare, men jag tror att detta är ett problem för många andra också. 🙂

Hur kan man hjälpa naglarna att läka?

Jag vill vara helt tydlig här, faktum är att ibland så är det omöjligt för naglar att läka. Det jag syftar på här är när naglelplattan delar på sig och är såpass svag att du måste klippa nageln kort och påbörja en intensiv behandling för att läka nageln.

Men I de flesta fall så kan du rädda nagelplattan, så oroa sig inte. Jag har turligtvis nog aldrig lyckats få mina naglar i så dåligt skick att min plan för att läka dom inte har hjälpt. Men tyvärr hade min vän inte samma tur. Det var på grund av att hon hade gel manikyr på naglarna för länge utan att ge dom en paus. Detta är dock ett ovanligt fall och därför tror jag att du kommer lyckas med att rädda dina skadade naglar.

Till att börja med:

 1. Ta bort rester från nuvarande manikyr och sluta använda naggellack under tiden.
 2. Klipp naglarna eftersom ju längre de är, desto skörare blir nagelplattan.
 3. Använd en nagelfil för att jämna ut nagelplattan.
 4. Ta bort torra nagelband och nagelrötter.
 5. Massera in kosmetiskt smör på dina naglar och huden runtom.

Punkterna ovan bilder tillsammans en grundläggande manikyr som förbereder dina naglar för kommande behandlingar, som är en sorts intensivvård.

Sedan ska du:

 1. Skydda nagelplattan med hjälp av ett nagelbalsam i hög kvalitet.
 2. Använd skönhetsoljor för att behandla naglarna varje dag innan du går och lägger dig.
 3. Lägg naflarna i blöt en gång i veckan ( använd antingen olivolja eller linfröolja).
 4. Massera in vitamin A och E i naglanra med några dagars mellanrum (använd kapslar).
 5. Drick åkerfräken eller nässelsaft varje dag.
 6. Se till att maten du äter är rik på vitaminer och mienraler.
 7. Byt ut söta och salta snacks till hälsosamma nötter och frön.
 8. Ta matersättning som hjälper till att förbättra naglar, hud och hår.
 9. Använd plasthandskar oavsett vad för husarbete du ska göra.

Bästa sätten att få dina naglar starka igen

Jag har istort sett listat dom alla här ovan, men jag tror det är en bra idé att skriva lite mer om de viktigaste av dessa punkter. Nu kör vi!

Applicera olja på naglarna

Detta har blivit min personliga favorit de senaste månaderna. Det visar sig att naturliga oljor har väldigt bra näringsgivande egenskaper och kan läka naglar och förbättre deras utseende. Dessutom så är naturliga skönhetsoljor helt säkra att använda. Det är bara att välja en olja eller oljeblanding och massera in den i naglarna och huden runtom för ett få näring och skydd. Om jag ska rekommendera några naturliga oljor åt dig så tycker jag du ska välja antingen arganolja (läker och skyddar), ricinolja (förstärker glansen, skyddar och förbättrar nagelns tillväxt) eller olivolja (ger näring och mjukar upp nageln).

Applicera vitaminer på naglarna

Vitaminbrister kan generellt orsaka sköra naglar och nagelrötter. Du kan i och för dig använda ett vitaminbalsam och applicera det på naglarna, men jag föreslår att du testar hela vitaminer. Jag går till ett apotek och köper vitamin A och vitamin E i kapslar. Sen på kvällen så öppnar jag en kapsel och häller innehållet i min handflata och gnider sedan in det i naglarna. Dessa vitaminer tar sig igenom huden och ger nästan omedelbart fantastiska effekter.

Kreatin nagelbalsam

Vad är naglar gjroda av? Jo, mestadels av kreatin, så när du märker att naglarna blir svagare så kan det bero på brister på just kreatin. Därför så föreslår jag helhjärtat att du ska använda kreatin nagelbalsam för att fixa skadade nagelplattor. En tillökning av kreatin gör susen för dessa. Du kommer märka att naglarna blir bättre inom några veckor. Men jag måste varna dig för produkter av dålig kvalitet – kolla så att nagelvårdsprodukten har kreatin. Ju högre upp på listan av ingredienser den finns desto bättre.

Vilka sätt har du testat för att ta hand om skadade naglar? 🙂

Etiketter:, , , , , , , ,

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar