Hur Tar Man Hand Om Ansiktshud? Höstbehandlingar: AHA, BHA, PHA-syrakemisk peeling

Hej där!

Den kemiska peelingen är en skön behandling du kan göra själv hemma. Apotekprodukter kommer att ge samma effekter som skönhetssalongprocedurer. Finns det några skillnader? Komforten att stanna hemma och göra behandlingen i en lugn och tyst miljö.

Hudvårdssyror

Den kemiska peelingen innebär att du rengör ansiktshuden med syror. Behandlingen består i att ta bort döda hudceller och föroreningar från hudporer, utjämna rynkor och lyser upp pigmenteringsfläckar. Om du bestämmer dig för ett hemförfarande, välj bara rätt koncentration av syror. 5% syra är det maximala som du kan använda för DIY kemisk peeling.

Vilka typer av syror finns det?

Syror kan delas in i AHA, BHA och PHA. AHA-syror (glykolsyra, mandelsyra, mjölksyra, shikimisk, malinsyra) hydrata huden, mjuka rynkor, minska akne, lysa upp missfärgningar, öka elasticitet och utstrålning till gråaktig hud. BHA och PHA syror (salicylsyra, azelaic, laktobionic) hjälper till att behandla akne, skydda huden från fria radikaler, öka epidermisförnyelsen och kontrollera arbetet med talgkörtlar.

hur använder man syror?

Om du vill använda syror hemma, välj färdiga produkter med låg koncentration eller högkoncentrationssyror för att förbereda en lösning. Under den första behandlingen kan koncentrationen av syran inte vara högre än 10%. Om huden exfolierar utan irritation kan du använda starkare lösning för nästa behandling. Använd 35% syra för ytpeelingen. För att avsluta behandlingen, använd en speciell toner (neutralisator) för att ta bort resten av exfolieringsprodukten.

Steg-för-steg-behandling hemma

Omfattande sminkborttagning, tvättning och torkning av ansiktshuden gör det första steget. Därefter applicera vaselin på dina läppar, ögonområde och nässlemhinnor för att skydda de känsliga delarna av huden från irritationer. Applicera syran med en platt borste (tillgänglig på varje apotek), och undvik de känsliga fläckarna. Låt syra in i några minuter. Torka sedan bort huden med tonern och applicera en fuktgivande mask.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar