Parfym & solskyddsmedel – det udda paret

Ska du semestra snart? Jag har redan återvänt från min, eftersom jag planerade resan tidigare än vad jag normalt gör. Under mina fridfulla ögonblick på stranden konstaterade jag en mycket viktig sak och jag vill dela den med dig. Kanske kan du göra det bra eftersom du inte har åkt på semester ännu. Därför har denna post skrivits skyndsamt. Vänligen acceptera mina ursäkter för det 😉

Vad är det vanligaste misstaget vid användning av solskyddsmedel?

Jag visste inte heller om det, men det hände mig oavsiktligt. Fel faktor? Otillräcklig mängd eller för mycket av den applicerade produkten? Gått förbi datumet? Utan tvekan har alla dessa faktorer en enorm inverkan på den funktion som ett solskyddsmedel levererar, därför är det viktigt att använda UV-filter klokt. Jag är dock positiv att ingen av er någonsin har tänkt på det problem jag ska diskutera nedan.

Har det någonsin hänt dig att din hud blev brun trots att du har solskydd?

Detta hände mig på årets semester som jag tillbringade vid havet. En dag var jag tvungen att gå till den lokala butiken så jag applicerade solskyddsmedel innan jag lämnade lägenheten. Jag tog på mig en klänning och gick ut. Tyvärr, snart efter att ha återvänt hem från denna riktigt trevliga promenad (vädret var inte så varmt) blev min klyfta röd och belagd med smärtsamma blåsor. Precis på den här platsen, ingen annanstans, som var dubbelt så konstig för mig. Vad hade jag gjort fel? Slutligen förstod jag det på kvällen när jag lyckades analysera vad som hade hänt.

Tja, direkt efter att ha applicerat solskyddsmedel, precis innan jag lämnade lägenheten, använde jag… PARFYMER!

Gör parfymerna solskyddsmedlet försvagat?

Jag frågade en hudläkare efter råd. Jag gick på besök redan nästa dag för att söka efter något som skulle lugna mitt problem. Blåsorna ville inte försvinna och fortsatte att bryta ut. Det visade sig att parfymerna helt snedvrider effekten från solskyddsmedel! För att uttrycka det annorlunda, parfymer deaktiverar solskyddsmedlet. Dessutom var de den främsta orsaken till solbrännan jag lidit. Det var inte helt solens fel, men de ämnen som parfymerna gjordes av.

Återigen är parfym och solskyddsmedel ett udda par. Den första innehåller dessutom ämnen som kan utlösa fototoxiska reaktioner samtidigt som de kommer i kontakt med solstrålarna. Bland dessa ämnen är bergamot eteriska oljor, cederträ, lavendel, vanilj, musk och sandelträ, för att bara nämna några.

Hur man använder parfymer under sommaren?

Sedan det mycket obehagliga ögonblicket har jag ersatt parfymer med aromatiska mist. De är säkrare för den känsliga huden som under sommaren redan utsätts för ytterligare fara. Ändå, om vi behöver mer intensiv doft, till exempel för ett datum, fortsätt och använd parfymer, men bara på vissa platser. Jag använder parfymer för att skriva, den plats där armarna böjer sig och bakom öronloberna. Där är huden tunnare och mer våt vilket hjälper doften att hålla längre. Dessutom exponerar vi inte dessa huddelar för solen lika mycket som vi gör med klyvning eller nacke.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar