Vad Man Ska Och Inte Ska Göra – Hur Får Man Långt Och Vackert Hår?

Hej tjejer!

Idag ska jag berätta min lilla hemlighet. Du kommer att ta reda på hur jag gjorde mitt hår långt. Inte lätt … ändå gjorde jag det. Nu når mitt hår mitten av ryggen och fortsätter att växa! Om du också vill ha längre hår, läs vidare för att se vad du ska och inte ska göra. Njut!

Regel Ett: Använd en Fuktgivande Mask

Att hålla både hår och hårbotten fuktad är basen för god vård. En ordentlig mängd vatten i kroppen förhindrar för tidig gråhet och åldrande av hår. Om du misslyckas med att tillhandahålla det, är håret sprött, tråkigt, grovt och utsatt för skadliga yttre faktorer. Hur bryr jag mig om hårbotten? Jag använder den fuktgivande masken och applicerar den på rena och fuktiga hårstrån två gånger i veckan. Jag sköljer ut det efter några minuter. Effekt? Glänsande, fjädrande och stark frisyr!

Regel Två: Mild Borstning

Jag kammar aldrig vått hår eftersom det kan bli svagt och benäget att skadas. Jag använder alltid naturliga borstar eller tandkammar. Olika butiker erbjuder tillbehör tillverkade av trä, elfenben, pärla eller vildsvin. Om du använder sådana prylar ser du till att ditt hår är perfekt kammat och konditionerat. Hur borstar man på rätt sätt? Dela den i mindre sektioner; böj ditt huvud eller åt sidan. Kom ihåg att inte dra hårstråna eftersom det här är hur håret blir svagt och tunnt.

Regel Tre: Ta Hand Om Hårtopparna

Om du vill odla långt hår måste du ta hand om hårtips. Kom därför ihåg att fukta och släta dem för att göra frisyren så fantastisk och hälsosam som möjligt. Trimma varannan månad. Tänk bara på att skära ner splittrade toppar kommer inte att öka hårväxten! Tänk på att inte klippa av dem kommer att orsaka ytterligare skador som kommer att bli värre … Följaktligen måste du skära några centimeter. Planen att odla långt hår kommer att hamna i misslyckande.

Regel fyra: Använd Kosmetika och Kosttillskott

Hur växer man snabbt långt hår? Ta hand om det utifrån och inifrån. Använd kosmetika som finns i vitaminer och mikronäringsämnen. Berika din kost med kosttillskott för hårbottenvård. Ät en del frukt och grönsaker med varje måltid. Ge upp salta mellanmål, snabbmat och mousserande drycker.

Regel Fem: Skydda mot Skador

Skydda håret från förändrade väderförhållanden. Minska värmestyling. Förstärk den naturliga skyddsbarriären för håret. Solljuset, höga temperaturer, vårdslös borstning, regelbunden färgning och användning av starka torkprodukter (inklusive kosmetika för styling) kan i stor utsträckning försvaga din hårbotten. Om du vill ha en vacker frisyr, ta hand om din hårbotten och håret.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar