Combination, akne och oljig hudvård med örter

Hej Tjejer!

Dagens inlägg var designat för dig som har kombination, fet och aknefärg. Jag vet hur svårt det är att ta hand om denna hudtyp eftersom jag brukade kämpa med finnar och överdriven talgproduktion också. Lyckligtvis hjälpte växtbaserade toner och naturkosmetikor mig mycket. Om du vill testa sådana hemlagade preparat, fortsätt läsa mitt inlägg.

ÖRTER FÖR AKNE

Jag tycker att de fungerar bra. Om du har problem med akne är din hud oljig och du kan inte hitta en anständig mattifieringsfoundation, det är örter som hjälper dig. De avfettar men dehydrerar inte huden, tar bort överskottet av talg och svett som ger känslan av lätthet och friskhet, hjälper till att läka akne och inflammationer. Dessutom har de antiseptiska och hudkontraktande egenskaper, rengör hudens porer och hämmar bakteriemultiplikation som är ansvarig för utvecklingen av akne.

Du kan förbereda infusioner och dekokter vilket kommer att konditionera din hud. Hur förbereder man en infusion? Täck örter med vatten med 90°C, lämna tills de är svala och fortsätt att applicera i mer eller mindre fyra dagar. Förvara i kylskåpet. Använd bara ’mjuka’ delar av örterna som blad och ånga för att förbereda infusionen. Hur förbereder man avkok? Täck örterna med kokande vatten, vars temperatur du måste bevara i ca 10 minuter. Bruksanvisningen är liknande som vid infusioner. Skillnaden är dock att avkok måste vara av ’hårda’ växtdelar (bark, rot). Örttoner måste lagras i ett kylskåp eftersom deras utgångsdatum är mycket kort.

ÖRTTONER

Timjan

Används för att behandla sjukdomar i övre delen av andningsorganen. Denna ört har också sin applicering vid behandling av aknehud. Det kontrakterar huden noggrant och rensar hudens porer. Det fungerar antibakteriellt och antisvamp, accelererar läkningsprocesser av sår, saktar ner inflammationer och akneutveckling. Du kan förbereda timjaninfusion för att lösa ditt ansiktsproblem.

Åkerfräken

Det är en rik källa av kiseldioxid. Åkerfräken kan släta, avfetta och rengöra huden såväl som hudens kontakt. Det motverkar pormaskutveckling. Denna ört är perfekt för att förbereda avkok. Människor vars hud har tendens till ärr och missfärgningar bör ge näring till denna växt. Åkerfräken är känd för sin fotoirritationsfunktion. Detta innebär att det är mycket möjligt för denna ört att orsaka missfärgningar när de appliceras på huden och utsätts för solen.

Salvia officinali

Har lugnande egenskaper och visar positivt inflytande på akne, oljig och kombinationshud. Det fungerar antiinflammatoriskt och lindrar irritationer. Dessutom reglerar denna ört sebumproduktionen och kontrollerar samtidigt sken av T-Zone. Salvia officinali minskar och rengör hudporerna samt ger effekten av kylning och friskhet. Du kan förbereda Salvia officinali infusion för att förbättra din ansiktshuds tillstånd.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar