7 Egenskaper hos Aloe Gel – Bra att känna till!

Aloe Gel

Hej mina finisar!

Ni känner säkert alla till kosmetika med aloe – det är en av de mest populära och mest naturliga ingredienserna som adderas i kosmetika för hud, hår och naglar. Det är verkligen en framgångsrikt substans med otroliga regenerativa och lindrande egenskaper. Denna växt kan göra mer än du någonsin kunnat ana! Här är 7 viktiga användningsområden för aloe.

Aloe Gel Egenskaper

Aloe hämtas från plantans tjocka blad. Det är en slags färglös gel som är rik på såväl B-vitaminer som A, C och E. Aloe gel är dessutom fullt med mineralsalter som magnesium, kalcium, svavel, fosfor, kalium och koppar eller organiska syror. Det är helt enkelt fullt med fantastiska saker och om aloe skulle skriva ett CV hade det knappast fått plats på en sida 😉
Ingredienserna är inte allt dock. Aloe har antibakteriella, svampdödande och klådstillande egenskaper. Det återfuktar, ger näring och stöttar regenerering fantastiskt. Kolla in vilka egenskaper och användningar aloe har inom skönhet.

1. Aloe gel – hårbottenvård

Ren aloe gel kan användas som hårbottenbalsam, kombinera det med oljor och massera, använd som hårinpackning eller leave-in balsam (på torrt hår). Många kvinnor blandar aloe gel med linfröolja. Jag har också provat det, men det fungerade mer som en hårstylingprodukt än näringsboost.
Om du gnider in en liten mängd aloe i hårbotten hjälper det dig att bli kvitt mjäll, eksem, inflammation och torrhet. Efter en veckas behandling märker du skillnad! Aloe passar perfekt till mycket mer än bara hårbotten. Du kan använda det på håret, separat eller kombinerat med mjukgörande medel som oljor.

2. Aloe gel – hudvård

Aloe är fantastiskt för torr och känslig hud. Aloe gel är dessutom lätt och absorberar väldigt fort. Det vårdar alla hudtyper – uttorkad hud, oljig hud (det täpper inte igen porerna) och akne-drabbad hud (behandlar blackheads och läker inflammationer). Jag älskar aloe som en kräm för ögonhuden. En av fördelarna är att aloe är fullt naturligt och vi känner alla till faktumet att ju färre dåliga ingredienser i receptet, desto bättre. Aloe gel kan visa sig vara en räddning för personer med hudproblem som psoriasis och eksem. Du borde överväga att prova att lägga lite aloe på en bomullsrondell och trycka mot besvärliga hudområden i ett par minuter.

3. Aloe gel – anti-aging egenskaper

Aloe gel är bästa vän med mogen hud som behöver hydreras och lindras. Det förbättrar tydligt hudens smidighet och regelbunden användning kan boosta hyaluronsyrans effekt. Det stöttar också kollagensyntesen och eliminerar fria radikaler och förhindrar skador på epidermis som förknippas med klimatfaktorer… i detta fall håller jag mig dock till kosmetologerna, men jag gillar att lägga på ett ytterligare lager på huden med hjälp av oljor.

4. Aloe gel – mot ärrbildningar

Faktumet är att aloe ljusar upp och jämnar ut ärr är helt fantastiskt. Det fungerade på nybildade bristningar på min hud – aloe har gjort dem mindre synliga och nu är de i princip osynliga. Om du har akneärr eller andra brister kan aloe också hjälpa dig att lindra dessa.

5. Aloe gel – sminkbas

Eftersom det är lätt, mjukgörande och inte täpper igen porerna är det ganska uppenbart att aloe är fantastiskt som sminkbas. Du kan använda det före foundation eller blanda det och använda på ansiktet. Aloe gör inte bara ansiktshuden len och frisk utan hjälper dig också att förbättra sminkningen och göra att den varar längre.

6. Aloe gel – conditioner för naglar och ögonbryn

Eftersom aloe gel är rikt på mineraler och vitaminer fungerar det bra på naglar och ögonbryn. Naglarna slutar brista på grund av torrhet och ögonbrynen faller inte av eller förlorar färg. Aloe fungerar fantastiskt som vårdande gel för ögonbrynen. Använd en liten mängd med en bomullsrondell och voila! Perfekt vårdade ögonbryn 🙂

7. Aloe gel – anticellulit

Celluliter är en mardröm för många kvinnor (även mig). Jag blandar aloe med sötmandelolja och grapefruktolja och applicerar. Hud som masseras med denna blandning förändras inom två veckor… till det bättre så klart.

Dessutom är aloe gel perfekt att ha i resväskan tack vare dess mångsidighet. Det ersätter flera kosmetikaprodukter: ansiktskräm, ögonhudskräm, kroppsbalsam, hand- och fotkräm, hårbalsam, ansiktsmask, lindrande produkter efter solning. Allt detta i en enda tub! Du kan till och med raka benen med aloe som hjälpmedel om du får slut på raklödder. Aloe lindrar alla irritationer efter vaxning. Gillar du de fantastiska egenskaperna i aloe? Berätta hur du använder det i din skönhetsrutin.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel
0 delningar