Glasögon kontra kontaktlinser. Vad väljer jag och varför

Hej tjejer!

Dagens post kan tyckas vara lite orimlit men det är fortfarande kopplat till skönhet.

Många av er tvekar mellan att köpa glasögon och kontaktlinser. Naturligtvis har båda objekten sina plus och minus. Till exempel kan vanliga glasögon vara mycket snygga. De kan helt ändra ansikte och outfit. Många människor bär glasögon till jobbet – alltid när de är i kontakt med en kund. Studenter lägger in dem för muntliga tentor för att se klokare ut. Snygga ramar är också ett viktigt inslag i affärsförhandlingar – de skapar intryck av trovärdighet och en person som bär glasögon ser rättfärdig och professionell ut. När det gäller kontaktlinser är dessa utomordentligt bekväma och okänsliga. Tyvärr kan inte alla ha på sig dem. Om du måste bestämma, antingen kontaktlinser eller glasögon, kan jag säga att jag gillar kontaktlinser mer. Låt mig berätta varför.

– kontaktlinser är superbekväma och perfekta för de som tränar sport. De faller inte heller ner eller glider på näsan
– kontaktlinser fylls inte med dimma under vintern (när de kommer in i varma rum), vilket tyvärr är typiskt för glasögon
– min systerdotter brukade klämma på mina glasögon som gjorde att de utsattes för konstant skada… utan att nämna dessa fingeravtryck på linserna
– tyvärr, under sommaren led min näsa hårt under glasets vikt. På grund av värmen kände det som att glasögonen vägde ett ton
– Jag känner mig bekvämare med kontaktlinser eftersom min syn inte är begränsad av ramarna
– glasögon kräver särskild vård, du måste vara försiktig när du ska sätta på dem, och ständigt rengöra dem. Det som jag finner besvärligt är också det faktum att jag måste vara uppmärksam på att inte smutsa ner linserna med svarta fläckar efter att jag har belagt mina ögonfransar med en mascara

– å andra sidan är kontaktlinser en dyrare lösning än glasögon. Du måste komma ihåg att ta av dem, tvätta och investera i lotion som bevarar linsens hållbarhet. Ofta är det nödvändigt att köpa eardrops eftersom du har kontakt med ögonlober som kan göra dina ögon torra. Fortfarande är kontaktlinser värda pengarna eftersom det här betyder mycket på bekvämlighet. Jag behöver inte bära någonting i mitt ansikte, det finns inget som begränsar mig och jag kan träna sport utan att bry mig om glasögonen. Att ta bort och sätta i kontaktlinser är långt ifrån svårt för mig och det tar mig bara en sekund. Jag skulle inte ersätta mina kontaktlinser i vanliga glasögon. Jag sätter bara på ramarna när jag känner mig som att göra det här.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar