Svinborst hårborste för hår: Egenskaper, rengöring, plus & minus

Hej!

Har du någonsin funderat över om du kan förbättra hårets skick när du kammar det? Jag påminner mig själv om detta faktum när jag använder min svinborst. Detta är ett helt naturligt verktyg som är snällt mot hår och hårbotten. Idag har jag förberett en kort guide till svinborst. Snart kommer du att lära dig alla dess för- och nackdelar. Jag ska också berätta hur man rengör detta tillbehör.

Vad är en hårborste med svinborst?

För mig är en svinborst ett fantastiskt verktyg som alla hårnördar säkerligen älskar. Här kommer den första fantastiska fördelen – redo? Du kan använda en svinbrost för att platta håret naturligt! Japp, det stämmer. En annan bra grej med detta tillbehör är att den är snäll mot delikat och fint hår, men kraftfull nog att hantera trassligt och knutigt hår. Mångsidig, eller hur?

Plus och minus med svinborst

Låt mig lista några saker med svinborst som jag märkt:

  • varken bryter eller drar håret
  • gör håret mjukt
  • kan användas på torrt och fuktigt hår
  • fördelar talg längs hårstråna vilket gör håret lystert
  • klarar av trassligt hår galant
  • förhindrar att håret klyvs

Den enda nackdelen med svinborsten jag märkt är att den blir smutsig rätt fort. Därför måste du lägga ned lite tid på att tvätta den, vilket måste göras ordentligt. När vi ändå är inne på rengöring…

Hur rengör man svinborst?

Jag måste återigen belysa detta – svinborst måste tvättas regelbundet eftersom borsten samlar smuts, talg och hår väldigt fort. Jag måste också varna er från att hålla skaftet i vattnet – gör inte detta alls eftersom det kan skada detta fantastiska verktyg. Trots att det är lite tidskrävande är rengöringsprocessen enkel. Först måste du använda antingen en liten kam eller pincett för att få bort smuts. När du gjort detta ska du blötlägga borsten i ljummet vatten och sedan tvätta den med schampo eller tvål. Slutligen kan du spruta lite desinficerande spray över borsten om du råkar ha det hemma. Låt till slut vildsvinsborsten torka på naturligt sätt, vilket innebär att du inte får använda en hårtork eller element för att påskynda processen – du förstör borsten om du utsätter den för värmekällor.

Hur känner man igen en äkta borste av vildsvinsborst?

Ta en noggrann titt på den svinborste du har i handen. Du borde märka att tänderna är ljusare än resten av borstet. Det finns ännu ett annat sätt att avgöra om en borste av svinborst är äkta. Du kan dra ut en bit av ett strå och tända eld på det. Doften bör vara väldigt typisk; den är jämförbar med ett bränt människohår.

Har du en egen borste av vildsvinsborst? Hur ofta rengör du den?

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel
0 delningar