Hemmagjorda metoder för pigmentering. Ta hand om din hud

Dagens ämne är OÖNSKADE PIGMENT!

Du kan säkert hålla med om att pigment är en mardröm för tusentals kvinnor. Det finns små effektiva metoder för att bli av med de oinvigda hudförändringarna, men åh så många faktorer som kan orsaka dem. I flera veckor strider jag mot dem för att få jämn och fin hud och idag delar jag mina metoder med dig. 🙂

1 Känn din fiende

Vad är pigment? Det är inget annat än störningar i arbetet med melanocyt som är ansvarig för hudfärgen och solbränna. Resultatet är oönskade förändringar, som mörka fläckar på huden, mindre fräknar etc. Vanligtvis ser det inte bra ut.

De vanligaste orsakerna till pigment:

  • frekvent exponering för solstrålning,
  • hormonella fluktuationer, t.ex. graviditet,
  • hudåldring,
  • bihålsinsufficiens eller hypertyreoidism.

2 Låt striden börja

När du väl vet lite om pigmenteringar kan du slåss mot dem. Första är att begränsa ovannämnda faktorer, naturligtvis när det är möjligt. Men det kanske inte räcker när de mörka fläckarna redan finns på ditt ansikte. Då bör du prova hemlagade metoder för pigmenteringar — alla testade av mig.

  • Citronjuice Stora mängder C-vitamin som ingår i citronsaft är bra för att avlägsna pigmenteringar och lätta huden. Krymp halva citronen och gnid den systematiskt med hudfärgerna med pigmenteringar.
  • Vanlig yoghurt Sur mjölk som du hittar i yoghurt, kärnmjölk eller bonny clabber är en källa till mjölksyra med exfolierande och rengörande egenskaper. Tack vare dessa produkter blir huden mjuk och har jämn hudfärg.
  • Honung Den har intensiva antioxidanter och rengörande egenskaper, så du bör överväga att lägga den i ansiktsmaskerna. Naturlig honung är bra med pigmenteringar, men du måste använda den några gånger i veckan under en längre tid.
  • Olivolja Vegetabiliska oljor (inte bara olivolja men det är lättast att få) innehåller mycket vitamin E, som effektivt kan lätta pigmentering. Dabba ansiktet med en bomullspad som blöts med olivolja varje kväll.
  • Riven pepparrot Det sista förslaget är pepparrot som kommer att fungera inte bara för personer med mindre känslighet för lukten. Det rengör och lindrar huden. Riven pepparrot används som ansiktsmask minst två gånger i veckan i några veckor.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar