Säg NEJ till Rynkor! Äldre Hudvårdsrutin

Hej tjejer!

Rynkor… Vi hatar dem, men vi kommer att få dem så småningom. Varför ska du veta hur man ska ta hand om mogen hud och vad man ska göra för att sakta ner åldringsprocessen? Upptäck produkter som håller ditt ansikte unikt!

Hur vet du att din hud åldras?

Om du märker fler och fler missfärgningar, torr hud och irritation, är åldrandeprocessen igång! De första tecknen är så kallade mimic rynkor (kråkfötter, pannrynkor och fina linjer runt läpparna). Huden förlorar elasticitet, en dubbelhaka uppstår, nackskinnet blir flabbig – de första tecknen på åldrande.

Vem åldras snabbast?

Rynkor och missfärgningar framträder snabbast hos personer med blå ögon och ljus hudton. Varför? De är mest utsatta för solljuset. De med mörk hudfärg behöver inte oroa sig för sådana problem. Dessutom, 50% av de som har genomgått plastikkirurgi vid 35-50 års ålder kommer att bli gammal mycket snabbt.

Hur saktar man åldringsprocesser?

Allt du behöver göra är att följa några enkla regler och ditt ansikte kommer att förbli jämnt och vackert under lång tid. Använd först UV-filtret. 30 SPF räcker för att skydda din hud mot solljuset, men SPF 50 är ett perfekt skydd. Du bör använda solskydd när du lämnar huset (även på vintern). Om du planerar långa soldagar, ta ett solskyddsmedel och använd det under dagen. Applicera produkten på huden på din kropp och ansikte. Spraya håret med UV-berikade oljor. Håret blir också gammalt!

Vad mer kan du göra för att förhindra åldrande? Ät mer frukt och grönsaker. Minska alkohol, cigaretter och bearbetad mat. Om du har en hälsosam diet, levererar du vitaminer, mikronäringsämnen och andra ingredienser som är nödvändiga för korrekt kroppsfunktion. Nikotin, alkohol, tungmetaller och fria radikaler ökar åldrandet. Så, för att hålla huden vacker och hälsosam bör du undvika stress, få tillräckligt med sömn och träning.

Vilka ingredienser hjälper dig att behålla ditt unga och vackra utseende?

Om du vill sakta ner åldringsprocessen bör du använda produkter som retinoid, AHA-syror, hyaluronsyra, antioxidanter, peptider, ceramider, hud-DNA-regenererande ämnen och lysande komponenter. Retinoider och AHA-syror släpper ner huden, minskar rynkor och stramar upp huden. Hyaluronsyra återfuktar medan peptider och ceramider närmar huden. Antioxidanter förstör fria radikaler som är ansvariga för för tidig hudåldring.

Hur tar man väl hand om mogen hud? Vilka behandlingar ska man göra?

För att njuta av en ungdomlig och frisk hud, måste du följa en ordentlig hudvårdsrutin. Använd fuktgivande kosmetika varje dag men undvik de som innehåller dehydrerande alkoholer. Skönhetssalonger erbjuder stärkande, utjämnande och lätta behandlingar, t.ex. mikrodermabrasion, kemisk skal, laser. Om du har allvarliga problem med rynkor eller åldersfläckar, använd botox eller hyaluronsyrainjektioner. Du kan också prova plastikkirurgi.

Jag hoppas att jag har hjälpt dig och nu vet du hur man ska ta hand om mogen hud. Ta hand om dig! 

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar