Ögonserum vs ögonkräm – vilket är bättre?

Hej, mina älsklingar.

Jag vet att de flesta av er inte håller på med hudvård runt ögonen, men — kanske just nu känner många av er också ängslig — från det ögonblick som du når 25 år borde du ta en närmare titt ” och dyka in i ämnet lite mer eftersom mer eller mindre vid denna tidpunkt börjar kollagenfibrer att minska. Resultat? Första skrattlinjerna, mörka ögoncirklar och påsar, generell hudförsvagning. Korrekt hudvård kan få dig att åldras långsammare och nyckeln till det är valet av rätt kräm eller serum.

Exakt. De flesta kvinnorna tänker aldrig på skillnaden mellan ögonkräm och serum. Är det bättre att köpa en kräm eller ett serum för ögonområdet? Hur fungerar de två?

Svaret är enkelt: Serum är effektivare eftersom det innehåller många högkoncentrerade komponenter som når djupare hudlager (ögonserum innehåller mindre partiklar så att de bättre kan tränga in i huden och koncentrera sig på att förbättra det yttre hudskiktet). Ögonkräm är kosmetika som fungerar på ytan och förbättrar utseendet, elasticiteten och det allmänna tillståndet. Den perfekta lösningen är att kombinera båda — på så sätt kan du påverka alla hudskikt som ger det inte bara regenerering utan även skydd för de yttre lagren.

Många kvinnor bestämmer sig för ögonserum på morgonens hudvård eftersom det är lättare och absorberar bättre, så det finns inget oljigt, oestetiskt lager på ansiktet. Ögonkräm är bättre som nattvård — det är tjockt och fylligt och kan perfekt påverka “sömnen” och vilande hud.

Unga flickor som inte behöver använda ögonkrämer med lyft och anti-rynk egenskaper, kan använda ögonserum på natten och på morgonen applicera standard ansiktskräm. Det kommer att räcka för att ge huden rätt skötsel. Hud efter man fyllt 35 bör dock behandlas med mer omhändertagande och det är därför den bästa lösningen är serum och kräm samtidigt. Applicera först det lätta och snabbt absorberande serumet sedan tjockare ögonkräm. En sak är säker: serum är en fantastisk uppfinning som fungerar där kraften i ögonkrämen slutar. Ju tidigare du börjar använda det lätta serumet, desto bättre är din delikata hud under ögonen.

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar