Hur fixade jag mina skadade naglar efter en hybrid manikyr?

Hallå där!

Jag ska vara ärlig, det var inte lätt att reparera mina naglar efter en hybrid manikyr, men jag gjorde det! Det är riktigt svårt när man måste hålla sig borta från nagellack och allt du får använda är ett nagelbalsam och en lotion… Att återgå till fina, starka naglar krävde många uppoffringar. Men nu ser jag att allt var värt det. Hur fixade jag mina naglar?

Först och främst – vad är hybrid manikyr?

Detta är förmodligen den mest trendiga manikyren just nu. Den varar länge, är relativt billig och framförallt kan du göra den hemma. Det sägs dock att om man gör manikyren för ofta så blir naglarna dåliga. De bli spröda, fläckiga och klyvs. Dessutom finns det ett problem med hybrid nagellack eftersom det inte fäster på skadade nagelplattor. Hur fixar man detta? Du måste reparera naglarna med vitaminrika och återfuktande produkter.

Orsakar hybrid manikyr skada och sämre skick på naglarna?

Om du gör det regelbundet. Nagelplattan försvagas eftersom det hela tiden täcks av kemiska produkter i form av hybrida nagellack. Om dina naglar är naturligt känsliga, hjälper det inte särskilt mycket om du använder en vitaminrik primer. Nagelplattan blir papperstunn till slut och det kan till och med göra ont under manikyren. Om du vill återfå de naglar du hade före manikyren behöver du en 2-3 månader lång paus. Under denna tid måste du använda nail conditioners, reparerande krämer, DIY-nagelbad eller andra förstärkande behandlingar.

Hur reparerar man naglarna efter hybrid manikyr?

Först och främst måste du avlägsna hybrid-nagellacken noggrant och grundligt. Det är bra att klippa naglarna och blötlägga dem i varm olivolja för att låta dem vila. Upprepa nagelbadet varje dag eftersom hybrid manikyr gör naglarna otroligt torra. Ett nagelbalsam med provitamin D är också bra. När det gäller diet – tänk tillskott och produkter som förbättrar hud, hår och naglar som exempelvis fisk, linfröolja, ägg, baljväxter och gryn.

NOTERA!

Efter din första hybrida manikyr är det bra att använda en protein (vitamin) bas. Dess uppgift är att förstärka och ge näring till nagelplattan. I produkten hittar du vitamin E och B5 som förbättrar naglarnas skick väsentligt. 

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel
0 delningar