Topp 3: Mina beprövade sätt för att hålla naglarna friska och vackra

Våren är här men mina naglar behöver fixas efter vintern’s köld, hårda vindar och…min glömska att använda handskar och använda handkräm… Ar dina naglar också i dåligt skick? Svaga, sköra och kluvna naglar har varit en del av min look en ganska lång tid.

Om dina naglar också stör dig, kommer du nog gilla detta inlägget. Låt mig dela med mig av mina beprövade behandlignar för att få friska och starka naglar, mina favorit nagelbalsam och naturlgia oljor som jag använder för blötläggning.

Vad gör dina naglar sämre?

Jag läste en vetenskaplig artikel en gång som sa att naglar är väldigt likt hår. Det låter logiskt då både våra naglar och vårt hår är uppbyggt av kreatin. När naglarna har brist på kreatin så blir de sköra och börjar klyva sig. Vad orsakar denna oönskade nagel look?

Huvudorsakerna till sköra naglar är bland annat utmattning i kroppen, sjukdomar, fel/brist på nagelvård. Forutom detta finns det även andra saker som kan påverka naglarna, så som:

  • dieten: den bör bestå av mycket vitaminer och mineraler (zink, sillikon).
  • nagelvård: en handkräm funkar bra både för händerna och naglarna.
  • stress: om du är stressad för ofta och för mycket så kan naglarna lida av det.
  • sjukdomar: inte bara dermatologiska tillstånd; allmänna sjukdomar så som influensa påverkar också naglarna.
  • manikyr: i synnerhet felaktigt utförd gelmanikyr.

Hur tar man hand om naglarna på bäst sätt?

Detta är dock bara de vanligaste orsakerna till sköra naglar. Hur är det med botemedlen mot det? Det enklaste sättet att göra dom friska och starka igen är att få bort det som skadar dom. Med andra ord bör du äta häsosamt, ta det lugnt och göra en naturlig manikyr utan gel och UV lampor.

Främst av allt, så är användandet av rätt nagelreparations produkter det viktigaste av allt. Valet är ditt. Det finns nagelbalsam, naturliga kallpressade oljor, DIY masker och behandlingar. Här kommer mina TOPP 3 SÄTT ATT FÅ PERFEKTA NAGLAR. Redo att ta reda på hur? Läs vidare!

TOPP 3 SÄTT FÖR ATT PÅ FINA NAGLAR

[1] Den oersättliga Nanoil Castor Oil 

Enligt mig så är Nanoil Castor Oil den bästa oljan för nagelvård (organisk, kallpressad, oraffinerad och helt enkelt olja av den bästa kvaliteten). Jag har den nära soffan så jag lätt kan ta den och gnida in den i naglarna när jag tittar på tv. Så enkelt är det!

Ricinolja förstärker nagelplattan och gör den resistent mot skada. Sen jag började använda nanoil dagligen (allar nästan dagligen iallafall, då jag glömmer bort den ibland), så har mina naglar växt snabbare. Och det är därför jag tycker du ska prova Nanoil Castor Oil, särskilt då den är snäll mot plånboken.

[2] Sally Hansen Nail Rehab Conditioner

Nagelvårds älskare – precis som jag – borde känna till detta lättanvända nagellacksliknande balsam. Jag tror nog du känner till Sally Hansen eftersom de säljer de bästa nagelprodukterna på marknaden. Och Nail Rehab är en av dom – detta balsam för skadade naglar hjälpte mig flörstärka mina väldigt mjuka, kluvna och tunna naglar efter jag gav upp gel manikyr.

Vad är dess effekt? Sally Hansen Conditioner återbygger nagelplattan och innan naglarna blivit starkare så täcker produkten dom med ett jämnt och starkt lager som skyddar dom från skada. Så häftigt!

[3] DIY blötlägg naglarna med gelatin

Sist men inte minst, en DIY behandling on my inte har råd med annat. Den bästa hemmabehandlingen som förstärker naglarna. För detta behöver du bara en ingrediens, och det är gelatin. En notis för veganer: tyvärr måste det vara gelatin från djur som innehåller en blandning proteiner och peptider (samt kollagen) som är nödvändigt för skadade naglar.

Nu kommer den viktigaste biten: hur förstärker man naglarna med gelatin? Det är lätt som en plätt! Du häller kokat vatten över gelatinet, blandar och låter det svalna. Sen öägger du helt enkelt fingranra i blöt i det i cirka två minuter. Tvätta händerna så är det klart.

DET FUNGERAR UTMÄRKT!

Hoppas du gillar mina idéer på hur man reparerar skadade naglar. Du kanske rentav hittat den perfekta behandlingen för dina naglar här. Berätta i kommentarerna. Dela med dig av dina sätt för att hålla naglarna friska och fina!

Etiketter:, , , ,

Relaterade artiklar

Tidigare artikel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0 delningar