Japansk manikyr – vad är det och hur gör man det?

Hallå där!

Alla kvinnor älskar när naglarna är snygga. Det finns en särskild manikyr som heter japansk manikyr. Den är tydligen väldigt populär, ser bra ut och håller väldigt länge dessutom. Om du vill fixa naglarna med denna metod, kolla först in exakt vad det innebär och hur man gör.

Historien bakom japansk makeup

Välvårdade naglar och vackra händer har alltid varit ett signum för varje kvinnor. Och hur var det i Japan? De förstod att om man gnider in naglarna med näringsämnen förbättras utseendet och de poleras och förstärks. Denna idé blev fort populär i världen och effekterna av behandlingen är fantastiska. Japansk manikyr ger ett naturliga resultat – något som intresserar många kvinnor.

Vad är japansk manikyr?

Japansk manikyr är ett simpelt sätt att förbättra skicket på naglarna. Det involverar massering av nagelplattorna med en särskild pasta och ett speciellt puder. Pudret innehåller olika vitaminer, mineraler, keratin, bipollen och kiseldioxid. Tack vare detta blir nagelplattorna starkare, glänsande och motståndskraftiga. Denna behandling bör upprepas flera gånger var tredje vecka. Under denna tid kan du inte använda färgat nagellack. Japansk manikyr rekommenderas generellt för människor med svaga, spröda naglar som klyvs. Det är också ämnat för de som är i behov av särskilt vackra naglar, eftersom social status eller arbete kräver det.

Hur ser behandlingen ut?

Du behöver en uppsättning av:

  • pasta som gnids in i nagelplattorna med hjälp av en nagelbuffer, den innehåller näringsmänen (keratin, kiseldioxid, bivax, vitaminer), jämnar ut ytan på plattan och polerar naglarna;
  • puder som gnuggas in med en rosa buffer, som skyddar pastan och naglarna från skadliga faktorer, pudret ger en frisk glans och varar i ungefär två veckor;
  • en grön nagelbuffer gjord av rådjursskinn för att gnida in pastan;
  • rosa rådjursbuffer för att gnugga in pudret;
  • dubbelsidad buffer för att polera topplagret av varje nagel;
  • plastspatel som används för att applicera pastan och avlägsna ytterhud.

Hur använder man setet?

Börja med att dra tillbaka nagelbanden, fila naglarna och polera topplagret av varje nagel. Applicera pastan och gnid in den med en grön buffer. Applicera sen pudret med en rosa buffer. Kontraindikationer vid japansk manikyr är: svampinfektioner, bakterieinfektioner, inflammationer och allergiska reaktioner, skador, cancerformer, nyligen avlägsning av gel eller akrylnaglar.

Vill du prova på en japansk manikyr? 

Relaterade artiklar

Tidigare artikel Nästa artikel
0 delningar